Eerste Belgische koers na Coronalockdown

Eindelijk weer koers ! En het zou een feest moeten worden maar is het helaas niet geworden.  Daarvoor zal de tragische gebeurtenis van gisteren in Wortegem-Petegem en de dood van Niels de Vriendt  iets te fris in het geheugen.   Na een minuut stilte trok het peloton zich op gang voor de eerste Belgische koers in maanden.

De koers in België herbegint meteen met een zege van Deceuninck-Quick Step. De Fransman Florian Sénéchal kwam solo aan in Rotselaar in de GP Vermarc Sport, de eerste na de coronalockdown.

Opvallend waren de grote getallen toeschouwers langs het parcours.  Wie zondag naar Rotselaar kwam afgezakt als toeschouwer, kreeg trouwens geen toegang tot de start- als de aankomstzone.. Deze zones waren uitsluitend toegankelijk voor de renners, inclusief één mecanicien, één verzorger en de sportdirecteur van de ploeg. Mondmaskers waren ook verplicht te dragen tijdens de doorgang aan de bevoorradingszone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]