Isère, een bijzondere (fiets)regio

Het departement Isère, in het hart van de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes, is voor de fietser een bijzondere regio.

Spreken we over Alpe d’Huez, dan spreken we over de bekendste col van het departement.  Maar er zijn uiteraard heel wat méér bijzondere cols, passen en beklimmingen waar de mooiste pagina’s van de Tour de France zijn geschreven.

Isère staat borg voor afwisseling, en is veeleer een speeltuin voor elke fietser.  Van mountainbiker, downhill-fanaat tot toerfietser, ieder kan zijn plezier vinden in het opmerkelijke reliëf, de afwisselde beklimmingen en  en het bijzondere landschap.  Uiteraard komen ook de wandelaars zich hier echt uitleven in dit onuitputtelijk landschap.

Fietsen went nooit in deze prachtige natuur, telkens merk je nieuwe, fascinerende dingen op.  Wist je dat je hier vanaf 158 m boven zeeniveau, van aan de oevers van de Rhône in Vienne-regio, kan opklimmen tot op maar liefst 3.983 m hoogte richting de toppen van de Oisans.  Maar liefst een hoogteverschil van 3800 m.

En het is echt onuitputtelijk.  Van de route van Alpe d’Huez naar de uitgestrekte vlaktes, heuvels en bossen, langs de wegen van de Vercors, Belledonne of Chartreuse, telkens wordt je weer verrast met adembenemende landschappen en ongerepte natuur.

Isère is een bron aan rijkdommen.  Rijk aan gezonde lucht in een ongerepte natuur, rijk aan cultureel erfgoed en vooral aan lekkere lokale producten. Ons boeit het alvast te luisteren naar de bewoners, die heel gepassioneerd kunnen vertellen over hun streek en er ook heel sterk aan gehecht zijn.  En af en toe kunnen we eens een festival meenemen, daarop zegt toch niemand neen.

Al deze troeven zorgen er samen voor dat het een boeiende toeristische bestemming is om te ontdekken, om te ontsnappen uit de dagelijkse sleur en om tijdens uw vakantie nieuwe energie op te doen.  Maar vooral ook om heroïsche gevechten uit te vechten met zichzelf om toch maar die col te bereiken, in het zog van al die Tourhelden die het hebben voorgedaan. Het blijft tot de verbeelding spreken.

 

www.isere-toerisme.com

Méér berichten over Departement Isère (38)

 

Dat het Departement ISÈRE (dept 38) heel uitdrukkelijk inzet op de fietser, wordt duidelijk in enkele cijfers  :

  • méér dan 500 km fietsvoorzieningen
  • jaarlijks gemiddeld  € 2,5 miljoen investeringen in fietsvoorzieningen
  • 21 opmerkelijke passen en beklimmingen, met bewegwijzering sinds 2015
  • 21 gelabelde en veilige fietstochten
  • 400 km groene wegen
  • bijna 25.000 mensen, d.w.z. 2% van de bevolking van Isère, hebben een e-bike in 2018
  • méér dan 9000 e-bikes verkocht in Isère in 2017 (+ 95% vergeleken met 2016)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]