Nederlands kampioenschap in de Alpen in 2022/2023 ?

Neen, dit is geen April-grap.  De Nederlandse wielerbond denkt echt na over een nationaal kampioenschap in de Alpen, meer bepaald in Zwitserland.  Volgens de KNWU is het eigen land te vlak om eens een kans aan de klimmers te geven.

Nederland heeft klimtalent teveel : Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman, Pieter Weening, Wout Poels, Sam Oomen of Robert Gesink.  Mogelijk zijn we er nog enkele vergeten.  Kansen voor deze renners om ooit Nederlands kampioen te worden zijn dan weer miniem.  Met een kampioenschap in de Alpen zouden de echte klimmers ook eens een keer Nederlands kampioen kunnen worden. In eigen land zijn de mogelijkheden daarvoor beperkt.

Dus is de KNWU aan het denken gegaan over een Alpen-scenario voor 2022 of 2023, mede op aangeven van Richard Plugge (Jumbo-Visma). En werd er gesproken met de Zwitserse bond, Zwitserse regio’s en de organisatie van de Ronde van Zwitserland gesproken. En die zagen wel mogelijkheden, eventueel zelfs is een combinatie met het Zwitserse kampioenschap. Ook met de Oostenrijkse regio Tirol werd gesproken, maar die gesprekken sprongen af..

Er rijzen uiteraard heel wat vragen en kritiek op.  Is dit wel ecologisch verantwoord ?  Wat met de kosten ? Wat met de jeugdreeksen ? Is een parcours in Nederlands Limburg dan niet selectief genoeg ?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]