Critérium du Dauphiné 2020, een ingekorte maar zware versie

Een parcours op maat van klimmers ligt klaar voor de renners in de ingekorte versie van het Criterium van de Dauphiné, klassiek een laatste test voor de Tour.  De race is ingekort tot  slechts vijf etappes, allen met een finish bergop. 

5 dagen doorheen de Puy-de-Dôme, de Isère en de Savoie van 12 tot 16 augustus.

De start is in Clermont-Ferrand, aan de voet van de Puy de Dôme. De renners trekken naar Saint-Christo-en-Jarez.  De lokale omloop rond de finishplaats is behoorlijk pittig met enkele lastige eindkilometers. Finish op de flanken van de steile Col de Porte in de tweede rit, over de Col de la Madeleine naar Saint-Martin-de-Belleville voor de derde etappe.

In de voorlaatste etappe van Ugine naar Megève dienen de renners maar liefst 4700 hoogtemeters te overbruggen, met de Montée de Bisanne en de slotklim naar Megève. Het Critérium du Dauphiné eindigt met een etappe over acht beklimmingen, waaronder de Col de Romme, de Col de la Colombière en de Col des Aravis.

criterium du Dauphiné 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etappeschema Critérium du Dauphiné (12-16 augustus)

  • 12/08 – Etappe 1: Clermont-Ferrand – Saint-Christo-en-Jarez (218,5 km)
  • 13/08 – Etappe 2: Vienne – Col de Porte (135 km)
  • 14/08 – Etappe 3: Corenc – Saint-Martin-de-Belleville (157 km)
  • 15/08 – Etappe 4: Ugine – Megève (157 km)
  • 16/08 – Etappe 5: Megève – Megève (153,5 km)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]