Gravel Innsbruck 2020 – Ride with Passion

Gravel Innsbruck wordt gereden op 13 september 2020.  Het is geen wedstrijd, maar een get together voor alle wielerliefhebbers : wielertoeristen en mountainbikers.

Fiets mee ‘multi-terrain’ over kleine weggetjes en gecultiveerde routes door een lieflijk landschap, langs steile berghellingen in Innsbruck en omgeving. De gaststad van het UCI WK Wielrennen 2018 is gastheer van dit heel bijzondere wielerfestijn.

Route

Het parcours is 76 kilometer lang. Met allerlei verrassingen zoals regionale lekkernijen langs het parcours. Start en finish liggen aan de Rennweg aan de rand van de historische binnenstad van Innsbruck. Alle fietsfans zijn welkom: de focus ligt niet op het winnen, maar op het plezier aan het fietsen.

Langs de route 

De Höttinger Höll (hel): dit steile weggedeelte was hét hoogtepunt van de wereldkampioenschappen. Deze klim dankt zijn naam aan het steile stuk van 28 %. Dat maakte het herentraject van de WK tot een geweldig unicum. Ook Gravel Innsbruck gebruikt dit parcours.

Andere straffe stukken uit het parcours :

  • de Europabrug, bij uitstek het paradijs voor bungeejumpers.
  • de Olympische bobsleebaan in Igls, helemaal vrij van ijs wordt deze omgetuned tot bikeparcours.

 

Wie rijdt er mee en bezorgt ons een verslagje van zijn belevenissen ? Andere fietsers zijn u alvast dankbaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]