Naar het dak van de Tour

In de 17de etappe doen de renners voor het eerst de Col de la Loze aan, een 2304m hoge col.

Het dak van de Tour ligt midden in het gekende skigebied Les Trois Vallées.  De organisatie koos voor een beklimming via Méribel, een andere optie is vanuit Courchevel.

In een zware etappe van 168km, die start in Grenoble, moeten de renners eerst nog de Col de la Madeleine verteren (Col Buiten Categorie, 17,1 km à 8,4%).  De renners dalen dan af naar Brides-les-Bains, de voet van de slotklim.

14 km klimmen tot in Méribel langs mooie brede wegen.    De laatste kilometers kunnen tellen, op een route die specifiek voor de fietsers en mountainbikers is ontworpen en pas onlangs verhard met asfalt, Op 7 km moeten ze nog 900 hoogtemeters overbruggen.  Erg onregelmatig want de stijgingspercentages schieten alle kanten uit.  Na Méribel komen meteen de zwaarste stukken tot 20%.

Tour de France Etape 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze rit wordt echt iets voor lichtgewichten, de Van Impes onder de klimmers.  Goed indelen wordt ook de kunst.  En één ding is duidelijk, de Tour is niet gereden tot na deze rit.  Als iemand hier een slechte dag heeft, kan hij zeer veel tijd verliezen en de Tour of een goede klassering op zijn buik kunnen schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]