Château de Vizille, op de route van de Tour de France

Zeker niet de eerste keer, maar het Château de Vizille ligt in de Tour de France 2020 op de route van de 16de etappe.  De renners zijn vertrokken in La Tour du Pin en rijden door de Chartreuse over de Col de Porte en de Côte de Revel langs Vizille, alvorens onder Grenoble door te glijden en de Vercors in te duiken.  Daar wacht nog de Montée de Saint-Nizier du Moucherotte en de eindklim naar Villard-de-Lans.   Een boeiende rit als startpunt voor de laatste en beslissende Alpen-week van de Tour.

Het Château de Vizille is een gekend kasteel in de stad . Het is één van de meest prestigieuze en belangrijkste kastelen van de Dauphiné en traditioneel sinds de 14e eeuw het thuisland van de erfgenaam van de Franse troon. Vandaag is het Château de Vizille het Musée van de Franse revolutie.  Het kasteel ligt op een domein van 100 hectare, met een fantastisch decor van aangelegde tuinen, meren of grachten.

Het bezoeken waard op uw (fiets)route richting Alpe d’Huez.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]