La Tour du Pin, een stadje met geschiedenis

De Tour beweegt zich richting Alpen en rijdt nu 100% in de Isère, hét department én epicentrum van de legendarische alpencols en de fietser. De slotweek van de Tour 2020 start in La Tour du Pin,

 

La Tour-du-Pin ligt in het hart van de historische Dauphiné, op amper 40 km van Lyon en ongeveer 60 km van Grenoble. Reeds in de Gallo-Romeinse tijd was er sprake van het stadje, dat op een strategische weg lag die Lyon en Vienne verbond met Italië.  Nadat het in de 12e eeuw een machtige baronie van het graafschap Savoye was geworden, werd  het midden in de 14e eeuw onderdeel van het koninkrijk Frankrijk, samen met de rest van de Dauphiné.

 

Het stadje herbergt ook heel wat bezienswaardigheden met de Notre-Dame-de-l’Assomption en de kastelen van Cuirieu, Tournin en Châbons.  De oude hallen van La Tour-du-Pin zijn nog steeds zichtbaar, weliswaar omgetoverd tot een cultureel centrum, evenals enkele overblijfselen van de oude vestingwerken, zoals de Henri IV-toren.  Het Maison des Dauphins, ook geclassifieerd als een historisch monument, dateert uit de 16e eeuw en is abosluut een bezoekje waard.

 

En nu in de kijker als de vertrekplaats van de 16de etappe in de Tour 2020.  Een uitstekende gelegenheid om al deze historische monumenten aan de wereld te tonen. Het is een werk van lange adem geweest om de nodige vertrouwensbanden te creëren met de besluitvormers van ASO, in het bijzonder met Bernard Thévenet, directeur van het Critérium du Dauphiné, en met Christian Prudhomme, directeur van de Tour de France.   Met name de succesvolle organisatie van de tijdrit in  het Critérium du Dauphiné in 2017 was een doorslaggevende factor voor ASO.

 

Méér over 3 dagen Tour 2020 in de Isère

 

alpesishere

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]