Zware bergrit naar de top van de Gran Sasso d’Italia

Vandaag gaan de renners voor de eerste keer boven de 2000 meter, voor een eerste strijd onder de klassementsrenners. De etappe wordt gepeperd door de Calascio (13,8 kilometer à 5,9 procent) en (meteen door naar) de Campo Imperatore.

De Campo Imperatore maakt deel uit van de Gran Sasso d’Italia, een bergmassief op de grens van de provincies L’Aquila, Teramo en Pescara in de Abruzzen-regio.. Het ligt in het Nationaal Park Gran Sasso e Monti della Laga.

Qua stijgingspercentage is de slotklim namelijk niet zo zwaar: 3,4%. Maar de klim naar de top op 2.135 m hoogte is wel 26,5 km lang, waarvan de laatste vijf kilometers nog oplopen tot een gemiddelde van 8%, met een piek op 12%.

Alle ogen zullen gericht zijn op Primoz Roglic en Remco Evenepoel, beiden kijken uit naar de eerste battle.

Of ze gaan strijden voor de winst in deze etappe is een open vraag.  Misschien zijn er wel kansen voor vluchters.

In 2018 was de Giro ook al eens op de Gran Sasso-cols, Simon Yates won een gelijkaardige etappe aan die van vandaag, Thibaut Pinot werd dat jaar tweede, terwijl Chris Froome veel tijd verloor.  Froome zou wel nog die Giro winnen.

Campo Imperatore

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]