Voorjaarsklassiekers (voorlopig) zonder publiek

De Ronde van Vlaanderen en de andere wedstrijden van Flanders Classics zullen ook in 2021 zonder een massa van mensen langs de kant worden verreden. ‘Het kan niet anders’, zegt CEO Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics in Het Laatste Nieuws.

‘Er is maar één scenario’, aldus nog Van Den Spiegel. ‘En dat is zonder publiek. Zo gaan we het hele klassieke voorjaar werken.’ Dat geldt dan voor de Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl, allen wedstrijden die onder de noemer van Flanders Classics worden verreden.

‘Natuurlijk zou ik liever zien dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert door een massa van mensen zij aan zij de Oude Kwaremont oprijden, maar dat zal ook in 2021 helaas niet het geval zijn. Het is niet tof, maar het belangrijkste is dat er gekoerst kan worden’, aldus Van Den Spiegel. Het zorgt er eveneens voor dat de kassa van Flanders Classics een stuk minder rinkelt, zonder alle VIP-tenten. ‘Maar het komt niet in ons op om de wedstrijden dan maar niet te organiseren. We kunnen dit zonder publiek nog één keer doen, maar daarna echt niet meer.’

Even de data op een rijtje :

  • Omloop Het Nieuwsblad  – 27/02/2021
  • Gent-Wevelgem – 28/03/2021
  • Dwars door Vlaanderen – 31/03/2021
  • Ronde van Vlaanderen  – 04/04/2021
  • Scheldeprijs – 07/04/2021
  • Brabantse Pijl – 14/04/2021

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]