Giro 2020, een uitdagende editie

Voor de wielerliefhebbers zijn overvolle dagen. Amper 2 weken na het einde van de Tour de France, staan de renners alweer klaar in Sicilië om een een uitdagende Giro d’Italia te beginnen.

Met de Stelvio, de Colle dell’Angelo, Col d’Izoard staan drie Alpenreuzen in de laatste week op het programma. Alle drie met toppen ruim boven 2000 meter. En dat in oktober. Een vluchtige zoektocht naar het klimaat op de Stelvio in de maand oktober leert al snel dat het er zeker één op de drie dagen sneeuwt. Het wordt spannend op 22 oktober, als het peloton over de hoogste top van de Giro fietst, en missschien wel sneeuw en vriestemperaturen zal moeten trotseren.

Zaterdag 3/10/2020 gaat de Giro d’Italia van start en kan rekenen op toch een mooi deelnemersveld. Helaas geen Evenepoel, wiens revalidatie voorspoedig verloopt, maar wel twee Nederlanders met klassementsaspiraties.  Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman, lijke goed voorbereid.  Beiden kenden hun doorbraak in de Giro. Geraint Thomas en Simon Yates zorgen voor het Britse gevaar.  Lokale held Vincenzo Nibali is altijd gebrand op een goede prestatie in eigen land.  Als outsiders rekenen wij Jakob Fuglsang, Rafal Majka en Patrick Konrad.  Ook bij Deceuninck-Quick-Step zien we enkele renners die zich willen bewijzen : James Knox, Joao Almeida en Fausto Masnada.

Respect ook voor renners zoals Thomas De Gendt en Tony Martin, die na een moordende Tour de France, alweer paraat te staan in Italië.

Bekijk hier het volledige rittenschema.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]