Presentatie Tour 2021 verschoven naar 1 november

A.S.O., de organisatie van de Tour de France, heeft beslist de officiële onthulling van het parcours van de Tour 2021 niet te laten doorgaan in het Palais des Congrès op 29 oktober.  De Corona-maatregelen van de Franse overheid laten het hen niet toe.

De presentatie van Christian Preudhomme zal op 1 november gebeuren in een speciale uitzending van Stade 2.  Tegelijkertijd zal ze beschikbaar zijn op verschillende streaming platformen en op france.tv, net als op de officiële platformen van de Tour de France.

Wat weten we ondertussen al ?

  • De Tour de France 2021 vindt plaats van zaterdag 26 juni tot en met zondag 18 juli 2021, één week vroeger vanwege de Olympische Spelen van Tokyo die zullen beginnen op 23 juli 2021.
  • De Grand Départ van de Tour de France 2021 plaats zal vinden in Brest.  De 4 eerste etappes vinden volledig in de 4 départementen van Bretagne plaats.

Voor de rest is het gissen.  Niet alleen door corona is het moeilijker geworden, ook de politiek speelt de Tour steeds méér parten.  De Groenen zien de Tourkaravaan, met een zware ecologische voetafdruk, niet graag komen.

Nog enkele dagen afwachten dus.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]