Solo – Jonas Heyerick/Thomas De Gendt

“Tussen zuchten en hijgen”

Iemand noemde hem ooit ‘de koning van de ontsnappingen’. Bestaat er een renner met méér aanvalslust dan Thomas De Gendt ?  Wij kennen hem alvast niet.

Thomas is een meester in het gefocust blijven tijdens zo een lange, eenzame en mentaal zware ontsnapping, het is immers een gevecht tegen de rest van het peloton.  Hij rekent in mijn hoofd uit hoeveel voorsprong hij moet hebben op bepaalde punten om winstkans te hebben. Dan stelt hij zichzelf tussentijdse doelen. Bijvoorbeeld één minuut voorsprong op vijftien kilometer, 45 seconden op tien kilometer, …

Thomas De Gendt is inderdaad een fenomeen, op en naast de fiets. Hij wint niet zo heel veel, maar probeer vaak.  Héél vaak. En als hij wint, is het telkens met een buitengewone panache en met een uitzonderlijke prestatie waar de ganse wereld over spreekt. Niet op Vlaamse kasseien, wel in de Tour, de Giro en de Vuelta.

In dit boek vertelt Thomas De Gendt (33), met zin voor detail en met passie, over zijn meest gedenkwaardige zeges, zoals over de Stelvio in de Giro van 2012, naar de Mont Ventoux in de Tour van 2016 en het bergklassement in de Vuelta van 2018.

Maar De Gendt is ook buiten de koers buitengewoon. Omdat hij niet houdt van opwarmen en masseren, omdat hij Rubik’s Cube in minder dan een minuut kan oplossen, omdat hij gefascineerd is door cijfers, omdat hij aan de Tour verzaakte om te trouwen. En met humor, heel veel humor.

Opgetekend door Jonas Heyerick (Bahamontes) is dit een uniek portret van een der meest merkwaardige wielrenners die de wereld kent. Het is het resultaat van 34 uur praten, vooral door Thomas.  En dus heel veel luisteren.

 

Bestel nu bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]