Le Crespeou, een hartige Provençaalse omeletcake

Voor een ​​heerlijke crespeou moet u richting de Ventoux en de Provence trekken. De “crêpe” in het Provençaals (crespèu) is afkomstig uit de Haut Vaucluse. Het is een hartige cake die bestaat uit verschillende omeletten met kruiden en groenten, gestapeld in lagen, die koud gegeten wordt als aperitief of als voorgerecht, al dan niet vergezeld van een tomatencoulis of een pesto. In Nice wordt het trouchia genoemd en moet het snijbiet bevatten.

Een explosie van zuidelijke smaken, die u kunt samenstellen naar uw smaak, uw markt of de producten die u ter beschikking heeft (spinazie, gekonfijte pepers, snijbiet, geplette olijven, enz.).

Laat u verleiden, wees creatief en versier uw omeletten.

 

Ingrediênten

 • 12 eieren
 • 10 takjes bladpeterselie
 • 10 takjes bieslook
 • 2 rode paprika’s
 • 2 courgettes
 • 2 uien
 • 3 eetl. eetlepel olijfolie
 • Provençaalse kruiden
 • Zout en peper

 

Bereidingswijze

 1. Was en hak alle groenten fijn, bewaar ze apart.
 2. Stoof de groenten In 4 aparte pannen (of geleidelijk maar dan zal de kooktijd langer zijn dan hierboven aangegeven), voeg de losgeklopte eieren toe in een omelet en kook op middelhoog vuur perfect gaar.
 3. Bak de 2 paprika’s met Provençaalse kruiden in 1 el olijfolie en voeg de eieren toe als omelet.
 4. Bak de 2 courgettes met Provençaalse kruiden in 1 eetlepel olijfolie en voeg de eieren toe als omelet.
 5. Bak de 2 uien met Provençaalse kruiden in 1 el olijfolie en voeg de eieren toe als omelet
 6. Meng de kruiden met de losgeklopte eieren en bak ze tot een omelet.
 7. Leg de 4 omeletten in de volgorde van uw keuze om zo een ​​mooie omeletcake van verschillende kleuren en smaken te vormen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]