Wintersporters vliegen straks van Antwerpen naar de Dolomieten

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij SkyAlps start vanaf december met een lijndienst tussen Antwerpen en Bolzano. Drie keer per week zal een vlucht vanuit Luchthaven Antwerpen vertrekken naar de stad die de toegangspoort tot de Dolomieten vormt.

De lijnvlucht, die Brussel ruilt voor de regionale luchthaven van Antwerpen, zal voor het eerst vertrekken op 21 december en wordt ingepland tot midden april 2023. Er zijn, volgens ons weten, voorlopig nog geen plannen voor een uitbreiding naar de zomerperiode.

SkyAlps wil, in eerste instantie, niet alleen skiërs naar de Dolomieten brengen, maar hoopt ook Italiaanse citytrippers naar Antwerpen en de rest van Vlaanderen te leiden.

De vluchten worden uitgevoerd met een turbopropvliegtuig dat plaats biedt aan 78 passagiers. Het toestel legt snel en zuinig korte trajecten af. De Italiaanse maatschappij maakt het passagiers mogelijk om de CO2-uitstoot te compenseren bij het maken van een boeking. Prijzen starten vanaf 164 euro voor een enkele vlucht, die een kleine twee uur duurt. Vertrekken in Antwerpen kan op woensdag, zaterdag en zondag, telkens om 17.05 uur.

Opmerkelijk is dat tijdens de vlucht passagiers kunnen rekenen op een onboard service met streekproducten. Zo krijgen ze onder andere lokale wijn geserveerd. De wijnkaart wordt elke maand gewijzigd en biedt dus een grote variëteit. Daarnaast zijn er nog vele andere Zuid-Tiroolse streekproducten aan boord. De passagiers krijgen dit standaard – zonder meerprijs – aangeboden op elke vlucht van SkyAlps.

Zou er hier geen interesse zijn voor vluchten tijdens de zomerperiode ?  In enkele dagen op en neer naar uw favoriete fietsregio ? Wat denken jullie ?

Laat het ons even weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]