Fietsen én Yoga, een geslaagde combinatie

Bij fietsen denk je waarschijnlijk veel na over hoe je je kracht, snelheid, souplesse en uithoudingsvermogen kunt verbeteren. Bij  yoga denk je aan stretchen, innerlijke rust en relaxatie. De beide combineren biedt nog zo veel méér.  Yoga kan fietsers op drie manieren helpen: het zorgt voor een grotere flexibiliteit, meer kracht en een betere ademhaling.

Flexibiliteit
Als je regelmatig lange ritten op de fiets maakt, is het belangrijk om te stretchen en aan je lenigheid te werken. Na urenlang voorovergebogen te hebben gezeten, vragen schouders, nek, borst en heupen de nodige aandacht. Dat zijn allemaal delen van het lichaam waar yoga zich op richt. Dus ga stretchen en verbeter je flexibiliteit. Je zult al gauw merken dat je sneller herstelt na een lange fietstraining.

Ademhaling
Als je ontspannen en geconcentreerd wilt blijven tijdens het fietsen, is het belangrijk dat je controle hebt over je ademhaling. Met een rustige en diepe ademhaling kalmeer je je geest. Een goede ademhaling een positieve invloed op je lichaam en op de kracht. Bij yoga leer je ademhalingstechnieken die je tijdens het fietsen kunt toepassen.

Kracht
Je spieren en gewrichten dienen voldoende soepel en sterk zijn. Voor fietsers is het vooral belangrijk om te werken aan het versterken van de core. Onze buikspieren zijn verbonden met de onderrug en werken daarmee samen. Dus als je je core versterkt, zul je minder last van rugpijn krijgen. Core-oefeningen versterken ook de spieren langs de wervelkolom, waardoor de algehele houding verbetert en de wervelkolom op natuurlijke wijze flexibeler wordt.

Ook in de Isère en de Oisans volgt men deze trend, leuk om tijdens uw fietsvakantie eens kennis te maken met deze nieuwe hype.

In de Gite Le paradis des cyclistes in Bourg d’Oisans worden fietsers ondergebracht in een zeer licht appartement met een volledig uitgeruste keuken, drie slaapkamers en een mooie woonkamer. Het balkon biedt directe toegang tot de tuin, een barbecue en ligstoelen zijn beschikbaar voor gezellige avonden, er is ook een parkeerplaats en een garage. En uiteraard is er gereedschap om te knutselen en materiaal om de fietsen schoon te maken beschikbaar. Aan het einde van de uitjes worden Yoga Nidra-sessies van anderhalf tot twee uur buiten georganiseerd met begeleide ontspanning.

In Ornon verwelkomen Marc en Anita hun gasten in hun Gite le Schuss met het label “Accueil Cyclo Oisans”. Marc verzorgt het fietsgedeelte met advies voor geschikte routes, midden in de groene omgeving van Ornon.   Anita neemt de Nidra Yoga-sessies voor haar rekening.  Zij zorgt ervoor dat u nieuwe energie herwint nodig voor nieuwe fietsavonturen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]