‘Barrage maken’

We horen het vaak in de televisiekommentaren, maar wat betekent het juist.

Men spreekt van ‘barrage maken’ wanneer de afstand tussen peloton en volgauto’s achter de kopgroep te klein is geworden, en de volgauto’s even aan de kant moeten om vervolgens weer hun plaats in de karavaan achter het peloton in te nemen.

Het al dan niet barrage maken kan in het voor- of nadeel van de renners uitdraaien.  De renners gebruiken graag het zog van de wagens om uit de wind de zitten en zo sneller terug te keren, als die wagen zich dan na een beslissing van de wedstrijdjury aan de kant moeten zetten, valt dit natuurlijk weg. of hoe een wedstrijdjury een rol speelt in een wedstrijd.

Vanuit de ploegauto’s wordt er vaak gespeculeerd met de mogelijkheid om te profiteren van de mogelijkheid om de wagens te gebruiken, al houdt de wedstrijdjury misbruik wel nauwlettend in het oog. TV-camera’s zijn ook vaker in de buurt, zodat het ook moeilijker wordt dit stiekem te doen.

Boeiend !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]