Uit de Giro : Finishen op de Monte Bondone

De renners testen momenteel hun vormpeil in de Ronde van Catalonië in voorbereiding op de Giro.  Remco Evenepoel en Primoz Roglic steken er met kop en schouders bovenuit, maar kunnen ze hun vorm meenemen naar Italië of komen er nog andere renners aansluiten ?

De 16de etappe is ons opgevallen. Na een vlakke aanloop vanuit Trento, volgen de bergen elkaar in razend tempo op. En de finish ligt na 198 kilometer en 5000 hoogtemeters bovenop de Monte Bondone.  Dit belooft een zware dobber te worden.  Vooral ook omdat deze etappe in de laatste week van de Giro valt en nét na een rustdag.

De laatste col van de dag, is de Monte Bondone, meteen ook de aankomst op 1651 m.   20 kilometer lang en gemiddeld 6,7% stijgingspercentage maken dit een redelijk aangename klim. Nergens echt zo steil dat je uit het zadel moet, maar een constante klim. Weinig verrassingen maar door de lengte en in de zomer de hoge temperaturen wordt hij soms toch onderschat.  Liefhebbers van haarspeldbochten vinden hier hun ding, jze mogen er hier 40 aansnijden.

De top is van vijf verschillende kanten te bereiken, maar de beklimming vanuit Trento, is de populairste.  De beklimming is onder andere vernoemd naar tweevoudig Giro-winnaar Charly Gaul, maar deze zijde staat ook wel bekend als de Alpe di Trento.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]