Finishweekend aan de Franse Rivièra, Tour de France 2024

Een opvallend bericht van de Tour-organisatie.

De dag na de finish van Parijs-Nice onthulde A.S.O., in aanwezigheid van Christian Estrosi , de burgemeester van Nice, en prins Albert II van Monaco, de details van de laatste twee etappes van de editie van 2024.

Na 110 edities dichtbij of in Parijs te hebben afgesloten, zal de Tour op 21 juli 2024 voor het eerst ver van Parijs finishen. Dit heeft alles te maken met de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs plaatsvinden.

Een finishweekend aan de Franse Rivièra dan maar, beginnend op 20 juli met een bergetappe van 132 km, goed  voor 4.400 hoogtemeters.  Na het herontdekken van de Col de Braus uit Parijs-Nice, zal het peloton de klim naar de Col de Turini aanvatten,  Uiteindelijk zullen klimmers het moeten uitvechten op de Col de La Colmiane en aansluitend op de Col de la Couillole.

De slotetappe op zondag 21 jul wordt een lastige tijdrit van 35 km tussen Monaco en de Place Masséna in Nice.

Een garantie voor een explosief slotweekend.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]