Talloze fietsroutes vanuit Samoëns, één ervan erg populair

Samoëns bevindt zich in het departement Haute-Savoie, in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en in de buurt van bekende skigebieden zoals de Grand Massif. Het is een populaire bestemming voor zowel skiën, fietsen als wandelen, vooral vanwege de prachtige natuurlijke omgeving en de historische charme van het dorp zelf.

Samoëns en de Giffre Vallei bieden een ideale omgeving voor fietsen in al zijn vormen. Of het nu gaat om wielrennen, mountainbiken, downhill fietsen of elektrisch fietsen, alle middelen zijn geschikt om samen met familie of vrienden van een leuke tijd te genieten en volop ontdekkingen te doen. En het mooie is dat Samoëns het “Label Accueil Vélo” heeft, wat garant staat voor fietsvriendelijke diensten en heel wat beschikbare routes.

Een Mythische Bergpas

FietsenindeAlpen_ColdeJouxPlaneEr zijn talloze mogelijkheden voor wielrenners vanuit Samoëns. . Deze bergpas, vaak beklommen in de Tour de France, heeft stijgingspercentages die fietsers met een voorliefde voor hoogteverschillen zeker zullen aanspreken. Het adembenemende uitzicht op de Mont-Blanc vanaf de top van deze pas is de inspanning meer dan waard.

De route naar de Col de Joux Plane (buitencategorie) begint in het centrum van het dorp.  997 hoogtemeters zijn er te overbuggen met een gemiddeld stijgingspercentage van 8.7%. Het wegdek ligt er perfect bij,  Weinig gemotoriseerd verkeer ook, al akn het in de peak van het zomerseizoen wel erg druk zijn.  De top, met een prachtig uitzicht, en een leuk café “Le Relais des Vallées” met een spectaculair uitzicht over de vallei. ligt op 1697 meter hoogte. Oppassen ook voor de huid, want de klim ligt pal in de zon.

Kwalitatieve Routes

Het gebied biedt diverse mogelijkheden voor allerlei soorten fietstochten. Of je nu ontspannen langs de rivier wilt fietsen of avontuurlijke paden door het bos wilt volgen, de natuurlijke schoonheid is overal aanwezig. Neem je tijd en ontdek de omgeving op je eigen tempo, ongeacht je ervaringsniveau.

Plezier voor het Hele Gezin

Fietstochten in Samoëns zijn niet alleen voor ervaren wielrenners. Met elektrische fietsen kunnen zelfs gezinnen met kinderen de omgeving verkennen zonder al te veel inspanning. Huur e-bikes en geniet samen van het landschap en de frisse berglucht.

Fietslabel voor Kwaliteit

Het “Label Accueil Vélo” van Samoëns staat garant voor fietsvriendelijke diensten en hoogwaardige routes. Je kunt erop vertrouwen dat je een geweldige fietservaring zult hebben, ongeacht je niveau of interesse.

 

Kortom, Samoëns en de Giffre Vallei bieden een breed scala aan fietsmogelijkheden. Of je nu houdt van uitdagende beklimmingen of ontspannen fietstochten met het gezin.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]