Nieuwe ploegtijdritformule op het WK

Quick-step Floors werd voor de vierde keer wereldkampioen ploegtijdrit in Innsbruck.  Het zal de laatste zijn in deze vorm.  UCI besliste om de huidige formule te schrappen en te vervangen door een gemengde ploegtijdrit.

Het klassieke WK ploegtijdrit bij de mannen en vrouwen verdwijnt dus en zal vervangen worden door een revolutionaire formule met gemengde teams uit hetzelfde land.  UCI heeft zijn mosterd gehaald uit de winterbiathlon langlaufen en eveneens vanuit het triathlon, zoals op het laatste EK deze aflossingsformule erg attractief en spannend was.

De nationale teams zullen samengesteld worden met 3 mannen en 3 vrouwen. De mannen starten eerst samen en worden halverwegeafgelost door de vrouwen als de 2e man de finishlijn bereikt. De eindtijd na 28 kilometer wordt bepaald door de tweede vrouw die de aankomst overschrijdt.

In deze nieuwe discipline is er enkel plaats voor landenteams, tot groot ongenoegen van de merkenteams met Quick-step Floors voorop,  Anderzijds een mooie primeur voor het WK in Yorkshire, eind september volgend jaar, en een welgekomen boost voor het damenwielrennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]