Zillertal

Hoewel Zillertal (Tirol, Oostenrijk) in de winter de meeste toeristen trekt, weten ook in de zomer vakantiegangers de weg naar het dal te vinden. Ze komen er om te genieten van de Zillertaler cultuur, Tiroler muziek en gastronomie, en om urenlange wandelingen te maken door de prachtige bergwereld van het dal.

Het Zillertal is een breed zijdal van het Inndal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het ongeveer dertig kilometer lange dal wordt doorstroomd door de rivier de Ziller.

De weides van de skipistes bedekken misschien hoogstens een paar procent van het totale oppervlakte van het dal. Er zijn dus nog ontelbare zijdalletjes, bosgebieden en ruige rotsbergen waar je kunt genieten van ongerepte natuur. En het voordeel van al die skipistes: alles is prima bereikbaar, want ook in de zomer werkt een deel van de liften gewoon door om toeristen snel bovenin de bergen te brengen.  Ook voor de mountainbikers.

Maar ook in het dal zelf is in de zomer genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een van de zwemparadijzen, of rij een tochtje met de Zillertalbahn.

 

Zillertaler Activcard

Van mei tot oktober kan U op vertoon van de ‘Zillertal Activcard’ van het Zillertal geniet u van kortingen op tal van activiteiten :

  • Dagelijk een berg- en dalrit met een van de elf bergliften (Gerlossteinbahn, Spieljochbahn, Rosenalmbahn, Isskogelbahn, Dorfbahn Königsleiten, Ramsberglift, Horbergbahn Lärchwald Express, Ahornbahn, Finkenberger Almbahnen, Eggalmbahnen, Hintertuxer gletsjer)
  • Gratis entree bij de zes zwembaden (Erlebnisfreibad Zillertal/Fügen, Badewelt Stumm, Erlebnisfreibad Zell am Ziller, Sommerwelt Hippach, Erlebnisfreibad Mayrhofen, Freischwimmbad Finkenberg)
  • Gratis gebruik van het merendeel van het openbaar vervoer in de regio
  • Gratis entree bij de sterrenwacht en het planetarium Königsleiten
  • Minimaal 10% korting bij ruim 65 voordeelpartners in en rond het Zillertal (o.a. bij Schlitterer zwemmeer, Zillertaler Trachtenwelt, klettercentrum Zillertal, Arena Skyliner, Spannagelhöhle)

 

De ‘Zillertal Aktivcard’ is verkrijgbaar bij de geopende bergliften, het treinstation van Jenbach, Mayrhofen en Zell am Ziller, bij de tourist offices van Tux-Lanersbach, Zell am Ziller, Kaltenbach en Fügen, Zillertal Tourismus GmbH in Schlitters en in de geselecteerde partnerhotels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]