Paris-Nice 2017 eindigt niet op de Promenade des Anglais

Vandaag werd het parcours van de 75ste editie van Paris Nice voorgesteld.

Opvallend is dat de aankomst verschoven werd naar de Quai des Etats-Unis, net na de afdaling van de Col d’Eze.  De traditionele aankomst van de Promenade des Anglais wordt als gevolg van de terreurdaad in juli vorig jaar en uit respect voor de slachtoffers als traditionele aankomstplaats opgenomen.

parisnice_2017In de 75ste editie klimt Paris-Nice naar het hoogste punt in zijn bestaan.  De Col de la Couillole is met zijn 1.678 m de hoogste col ooit beklommen in deze wedstrijd.  De klim kan alvast, daags voor het einde van de rittenwedstrijd, nog voor het nodige spektakel zorgen.  Ook de Mont Brouilly, in de Beaujolais-streek, is in het parcours opgenomen.

Spektakel verzekerd en de eerste afspraak op de agenda tussen de Tour-kandidaten.

Daags voor de aankomst van de renners in NIce, kunnen wielertoeristen alvast proeven van het parcours. Interesse ? Neem deel aan de Paris-Nice Challenge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]