Dé 10 Momenten van de Week – Week 9

Lotto NL  trekt zich terug als hoofdsponsor van het schaats- en wielerteam LottoNL-Jumbo. Volgens Arno de Jong, marketingdirecteur van de Nederlandse loterij, maakt zijn organisatie de weg vrij voor een nieuwe hoofdsponsor.  Meteen werd bekend dat vanaf 1 januari 2019 Jumbo Supermarkten zal fungeren als nieuwe hoofdsponsor.

 

Niki Terpstra heeft de Belgische koers Le Samyn op zijn naam geschreven. De renner van Quick-Step kwam in barre weersomstandigheden en na knap ploegenspel na 200 kilometer solo aan in Dour.

 

Er staat tijdens de WK baanwielrennen in Apeldoorn geen maat op Kirsten Wild. De 35-jarige Zwolse kroonde zich zondagmiddag bij de puntenkoers tot wereldkampioen. Dat betekende haar derde goud plak van het evenement, na eerder goud op de scratch en de omniumkoers.

 

Het Nederlands kampioenschap wielrennen 2018 vindt plaats op de Brabantse Wal (West-Brabant). Op woensdag 27 juni de tijdrit. Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli de wegwedstrijden.  De KNWU deed de voorbije jaren de organisatie van het NK zelf maar heeft het nu voor de komende drie jaar in handen gegeven van Golazo.  AD.nl

 

In gesprek met het Italiaanse La Stampa heeft David Lappartient, baas van de UCI, aangegeven dat hij twee van de drie grote ronden het liefst tot zeventien ritten terug zou willen brengen.   Voor de Giro en de Vuelta is het volgens hem interessant om na te denken over een wedstrijd die niet langer duurt dan maximaal zeventien etappes om zodoende nog maar drie in plaats van vier weekenden in beslag te nemen.  De Tour de France als het grootste wielerevenement ter wereld drie weken moet blijven duren, alsdus nog de Fransman.

 

De slotdag op het wereldkampioenschap baanwielrennen in het Nederlandse Apeldoorn heeft een gouden plak opgeleverd voor ons land. Nicky Degrendele pakte bij de vrouwen het hoogste eremetaal in de keirin.

 

De Ronde van Duitsland is terug van weggeweest. Tien jaar geleden werd de vooralsnog laatste editie van de koers verreden, maar de ASO heeft de etappewedstrijd nieuw leven in geblazen. Van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus vindt de ronde plaats in vijf Duitse deelstaten. Wielerrevue.nl

 

Wout van Aert streed samen met landgenoot Tiesj Benoot en Fransman Romain Bardet om de zege op de grindpaden van de Strade Bianche. zie verslag  In helse weersomstandigheden trok een ijzersterke Benoot  daarbij aan het langste eind.   Bij de vrouwen won Anna van der Breggen. Ze pakte ze uit met een indrukwekkende solo in de laatste achttien kilometer.

 

Arnaud Démare na fotofinish in het geel na eerste rit Parijs-Nice.  De laatste jump van de Franse kampioen was net iets beter getimed dan die van Gorka Izagirre,  Christophe Laporte en Tim Wellens , die respectievelijk tweede, derde en vierde werden.

 

Twee op twee voor Quick-Step Floors in de Napoleon Games Cycling Cup. Na de winst van Niki Terpstra in de GP Le Samyn was zijn Franse ploegmaat Rémi Cavagna de beste in Dwars door West Vlaanderen, ook wel de Johan Museeuw Classic genaamd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]