Classified schudt de wielerindustrie door elkaar met vernieuwend draadloos schakelsysteem

Het start-up bedrijf Classified introduceert een draadloos elektronisch systeem waarmee u onmiddellijk kunt schakelen. Ook onder piekbelasting én met een groot versnellingsbereik en kleine stapgroottes. Dankzij de Power Shift-technologie schakelt u zorgeloos – altijd en overal, in elke situatie, zonder een voorderailleur.  De slimme schakeltechnologie zit verwerkt in de naaf van het achterwiel. De schakeling gebeurt in een fractie van een seconde.

Tom Boonen heeft alvast mee zijn schouders gezet onder het project.  Hij kan uiteraard deuren sneller openen voor het jonge bedrijf, maar ook zijn know-how is nuttig voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf.  De naven worden volledig in de Benelux ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Meer dan 90% van de componenten wordt gemaakt bij toeleveranciers uit België en Nederland.

Classified wil in eerste instantie vooral op de markt voor gravelfietsen mikken.  Door het grillige terrein schakel je vaker waardoor deze technologie nog beter tot zijn recht komt. Ridley, de eerste klant van Classified, lanceert de Kanzo Fast, een aerodynamisch geoptimaliseerde gravelfiets mét het nieuwe schakelsysteem.

Boonen en Classified dagen met deze innovatie de gevestigde namen zoals Shimano, Campagnolo en SRAM serieus uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]