Grand Départ Tour 2019 in Brussel

In 2019 vindt de Grand Départ van de Tour de France plaats in Brussel en de organisatie zal de plannen op 16 januari 2018 gedetailleerd toelichten.

De Tour begint op zaterdag 6 juli 2019 met een rit in lijn doorheen Vlaanderen en Wallonië, op zondag volgt dan een ploegentijdrit in Brussel.

Dat de Tour in 2019 voor Brussel kiest, is geen toeval. Dan zal het exact vijftig jaar geleden zijn dat Eddy Merckx zijn eerste Tour won.

Tussen Merckx en de ASO is de verstandhouding alleen even zoek. Er is momenteel een dispuut zijn tussen Merckx en ASO waardoor Merckx zich heeft teruggetrokken uit de organisatie van de Ronde van Oman en ook geen zin meer zou hebben om de Grand Départ in Brussel te ondersteunen.

Bron: Het Nieuwsblad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]