Toertochten in België verzameld op peloton.be

De mooiste en meest spraakmakende fietstoertochten in het hele land vind je vanaf nu bij ‘Peloton’. Peloton.be is een concept van Flanders Classics en Golazo, en brengt de veertig allermooiste Belgische toertochten samen, maar altijd staat de beleving centraal.

Peloton.be wil je de meest complete kalender aanbieden en je enkele onvergetelijke dagen op je fiets bezorgen. Peloton staat voor kwaliteit, fun, uitdaging, veiligheid, gezondheid … en plaatst jouw beleving centraal. Uiteraard fiets je nooit alleen. Met wellicht zo’n 130.000 deelnemers zal dit voortaan het grootste wielerpeloton van het land zijn.

Peloton.be bestaat uit 4 circuits en in totaal zo’n 40 wielertochten:

Proximus Cycling Challenge
15 cyclo’s langs de mooiste plekjes van ons land, zowel voor de beginnende als de doorwinterde fietser. Met tochten als de Ename Classic in de Vlaamse Ardennen, de Cibel Fietsdodentocht voor het hele gezin, Landen – Trois-Ponts – Landen en de La Chouffe Classic voor liefhebbers van de Ardense hellingen, komt iedere fietser aan z’n trekken!

Etixx Classics Tour
Rij zelf je favoriete wielerklassiekers, in het spoor van de profs. De dag voor of na de profrenners is het aan de wielertoeristen! Dokker zelf over de kasseien van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg tijdens de nieuwe finale van de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo en beklim de Kemmelberg tijdens Gent-Wevelgem Cyclo. In deze kalender is er één buitenbeentje: de Etixx Classic (ex-Davitamon Classic) uit Nazareth, door verschillende profs uitgeroepen tot hun favoriete trainingsrit. Deze tocht mag dit selecte gezelschap vervoegen. Kortom, tijdens de Etixx Classics voel jij exact wat ook de profs voelen.

Continental Cycling Heroes Tour
Ritten als de Greg Van Avermaet Classic en de Philippe Gilbert Classic houden het succesrecept van de Continental Cycling Heroes Tour ongewijzigd. Ook Sven Nys, Fabian Cancellara en Eddy Merckx zijn van de partij. Rij samen met jouw wielerhelden over hun favoriete trainingsparcours of verken de hellingen en kasseien waar zij hun grootste successen behaalden.

Ronde Van Vlaanderen Series
De Ronde van Vlaanderen Cyclo is al jaren de hoogdag van het Vlaamse en internationale wielertoerisme. De Ronde Van Vlaanderen Series breidt dit concept verder uit en keert onder andere back to the roots met de Ronde van Vlaanderen Retro en biedt, met Vlaanderens Mooiste, een toegankelijke tocht aan voor iedereen. Ook voor liefhebbers van dikkere banden en de bossen in de Vlaamse Ardennen staat er een “RVV Offroad” op het menu. De Ronde van Vlaanderen, het hele jaar door!

Bron : sport.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]