Heerlijke fietslandschappen in Vorarlberg

Vorarlberg, het landschap tussen de Bodensee en de bergketens van Arlberg en Silvretta is uitzonderlijk mooi en gevarieerd.   Vorarlberg, een deelstaat van Oostenrijk, ligt in het uiterste westen van het land, grenzend in het noorden aan Duitsland, in het oosten aan Tirol, in het zuiden en in het westen aan Liechtenstein en Zwitserland.

Het landschap van Vorarlberg is behoorlijk afwisselend waardoor u hier vele kanten op kunt tijdens u fietsvakantie. Vorarlberg beschikt over hoge bergen, diepe dalen en ook zijn er de vlakke oevers van het Bodenmeer. Zo is er voor ieder niveau en type fietser wel een geschikte route te vinden. Op de fiets ervaar u de natuur en cultuur van de regio op zijn best. Geniet van de bijzondere architectuur, de pittoreske dorpjes en de ongerepte natuur.

Wie tijdens de fietsvakantie in Vorarlberg wil gaan mountainbiken, heeft maar liefst 1500 kilometer aan routes tot zijn beschikking, voor een deel ook nieuw aangelegd.  De routes zijn duidelijk uitgepijld en hierbij is goed gelet op veiligheid, behoud van de natuur en aantrekkelijkheid voor de bikers. Echte aanraders zijn de Henslertour, Kleinwalsertaler Tälerrunde en de Verwall Rundtour.   Vertrekkend vanuit steden en dorpen voeren de mountainbikeroutes door zacht golvende landschappen, naar de Alpen en langs de toppen omhoog. Tot de keuzemogelijkheden behoren routes voor beginners, voor gevorderden en voor uitblinkers. Packages en begeleide tochten worden in elke regio aangeboden.

Enkele regio’s lenen nu ook E-bikes en E-mountainbikes uit. Ze bieden ook begeleide E-mountainbiketochten aan, voor zowel beginners als geoefenden.

Wielrenners vinden er meerdere uitdagende bergpassen. Zo kun u bijvoorbeeld vanuit Montafon over de Silvretta-Hochalpenstraße naar de Silvretta-Bielerhöhe. Ook in het Bregenzerwald en het Kleinwalsertal zijn mooie tochten te maken. Bijzonder geliefd is het vlakkere Bodensee-fietspad. Het neemt je mee langs de oevers van de Bodensee in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.   Langs de Bodensee loopt een vlakke route (van in totaal 270 kilometer) die meer dan de moeite waard is. Ook elders in de regio, door de dalen, lopen vlakke routes die niet al te veel hoogteverschil overbruggen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]