Het is weer koers !!!

De kop is er af: in Australië, Argentinië, Abu Dhabi, Spanje en de Algarves is het wielerseizoen op gang getrapt. Maar de echte start is dit weekend.

Heel wielerliefhebbend Vlaanderen en Nederland kijkt uit naar het Vlaams openingsweekend met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, waar alle toppers van het klassieke werk present tekenen.  Eén opvallende afwezige : Peter Sagan.  Hij last een rustperiode in bij zijn gezin na zijn Australië-trip.

Het belooft trouwens een ijskoud openingsweekend te worden. Hoe reageren sommige renners op deze omstandigheden na hun voorbereiding in net geen dertig graden. Sommige renners verdragen de koude nu eenmaal beter dan andere.

Enkele renners lieten zich alvast opmerken :

  • Greg Van Avermaet (BMC) kan zijn vorm niet wegsteken, in de Ronde van Oman toonde hij zijn uitstekende vorm. Greg is trouwens extra gemotiveerd om zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad een record te vestigen door voor de derde keer op rij de wedstrijd te winnen. Weliswaar zijn er met Peter Van Petegem (1997, 1998, 2002), Joseph Bruyère (1974, 1975, 1980) en Ernest Sterckx (1952, 1953, 1956) drie renners die drie keer wisten te juichen, maar nooit eerder won iemand drie keer op rij.

 

  • Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo) heeft zich in het seizoensbegin als één van de sterkste sprinter van het peloton geprofileerd.  Hij verkeert in bloedvorm.  Dat bewees hij opnieuw met 2 ritzeges in de Ronde van de Algarve.  Het contract van Groenewegen werd trouwens opengebroken en verlengd door zijn team, Groenewegen bedankt meteen voor het gestelde vertrouwen.

 

  • Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) toonde ook een super-conditie in het Midden-Oosten. Geen drie dagen nadat hij in Oman zijn eerste seizoenszege pakt, was hij in de openingsrit van de Ronde van Abu Dhabi opnieuw de snelste.  Hij trekt dus vol vertrouwen naar de voorjaarsklassiekers.

 

  • Tim Wellens dan weer wint de Ruta del Sol.  Een mooie opsteker, na zijn eerdere winst in Mallorca.  Hij zal voor de eerste keer deelnemen aan de Omloop. Zijn vormpeil is alvast goed.  Kan hij de Omloop Het Nieuwsblad winnen?

 

Eén week na het openingsfeest in Vlaanderen, staat de heroïsche  Strade Bianche op het programma; een 190 km lange ééndagskoers door Toscaneover maar liefst 70 km onverharde zandwegen. Wij kijken er alvast naar uit.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]