Strade Bianche – Wat een race

Tiesj Benoot heeft op een verbluffende manier de Strade Bianche op zijn naam geschreven.

Meteen zijn eerste profzege.  De ontketende renner van Lotto-Soudal was duidelijk de sterkste in een slijtageslag onder barre weersomstandigheden.  Hij remonteerde Romain Bardet en Wout van Aert en liet deze in de laatste kilometers achter.

Ook Wout Van Aert reed een fantastische wedstrijd en snoerde met zijn prestatie de monden van alle criticasters.  Hij reed de ganse koers mee voorin, nam voortdurend het initiatief en wist stand te houden op de moeilijke klimmetjes op het eind.  Stikkapot maar voldaan snakt hij nu al naar méér.

Van de favorieten geen spoor.  Kwiatkowski, Sagan, Stybar en Valverde kwamen af en toe in beeld maar verloren steeds meer terrein en eindigden op 2 minuten van de winnaar.

Ook de vrouwen trotseerden de helse weersomstandigheden.  Olympische kampioene Anna van der Breggen won.  Ze haalde het voor Niewiadoma en Longo Borghini, de winnares van vorig jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]