Testen voor Roubaix

Nieuwe innovaties duiken weer op want het is bijna ‘Roubaix-time’.

Philippe Gilbert testte tijdens de GP Le Samyn, een mini-versie van Parijs-Roubaix, een nieuwe knop op het stuur die het mogelijk maakt de veringen op de fiets aan of uit te schakelen.

Met deze ingenieuze knop op de stuurpen kunnen de renners tijdens de race regelmatig wisselen tussen wel vering (voor op de kasseien) en geen vering (voor op de asfalt en de mogelijke sprint). Het is een extra element dat men toevoegt aan de Roubaix-fiets van vorig jaar, waarmee Zdenek Stybar met de veringen moest sprinten en zo mogelijk de sprint verloor tegen Greg Van Avermaet op de piste van Roubaix.

De test van Gilbert, hij reed tot zestig kilometer van de streep met de nieuwe uitvinding, verliep goed.  ‘Ik ben tevreden over de test. Buiten drie keer op de gewone weg in Monaco had ik nog niet met deze Roubaix-fiets gereden. Aangezien er in Monaco geen kasseien liggen was deze wedstrijd ideaal.’

Wel plaatste de Belg nog twee kleine kanttekeningen. ‘In Roubaix rijden we sneller over de kasseien dan hier. Daar vat je zo’n strook aan tegen 55 kilometer per uur, hier ligt de snelheid een pak lager omdat er vlak voor elke strook een bocht ligt.’

Testen voor Roubaix, het is jaarlijks een uitdaging voor de mecaniciens. 

Bron HLN, Nieuwsblad

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]