Spectaculaire startformule in de Tour

De zeventiende etappevan Bagnères-de-Luchon naar Saint-Lary-Soulan, die het spektakelstuk in de Tour de France van dit jaar moet worden, krijgt naast zijn korte afstand (65 km) nog een tweede extra smaakmaker: de renners zullen op volgorde van hun plaats in het klassement vertrekken.

4 cols maken deze rit tot een echte uitdaging : Col de Peyresourde, Montée de Peyragudes, Col de Val Louron-Azet en de slotklim naar de Col de Portet.Koppel dit aan de korte afstand en het spektakel is verzekerd.

Om deze etappe nog uitdagender te maken voor de renners en de toeschouwers, zal er gestart worden met een speciale startformule zoals bij de Formule 1 of veldrijden al het geval is, aldus Het Nieuwsblad.

Het idee is dat de eerste twintig renners uit het klassement helemaal vooraan zullen vertrekken. Gevolgd door de volgende twintig in het klassement. Daarna worden de groepen groter en staan de coureurs per veertig gegroepeerd. Dit biedt een extra tactische uitdaging voor de klassementsmannen : wachten op steun van de ploegmaats of al sprintend de klimmers trotseren ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]