Shimano is dé partner in het hedendaagse wielrennen

Shimano verlengt nu ook zijn contract met de UCI tot 2024.

Al van 1999 dateert de relatie tussen Shimano en de UCI.  De samenwerking wordt nog versterkt in vele initiatieven ter promotie van de wielersport en het fietsen in het algemeen.  Fietsen moet bereikbaar worden voor iedereen.

Geen Mavic meer in de ASO-wedstrijden

Mavic was sinds 1977 partner van ASO maar zal vanaf dit seizoen niet meer verantwoordelijk zijn voor de Service Neutral  tijdens wielerkoersen van ASO, waaronder de Tour de France.  Beide partijen hebben afscheid genomen van elkaar en Shimano stapt in als nieuwe leverancier van fietsonderdelen tijdens de Tour de France, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik.

Shimano werkte reeds samen met de ASO tijdens de voorbije Ronde van Spanje. De eerste uitdaging van als materiaalpartner van de ASO zal in maart zijn tijdens Parijs-Nice.  De renners zullen dus bij pech niet meer moeten uitkijken naar de geel-zwarte neutrale wagens van Mavic maar naar de blauwe van Shimano.

Mavic kampte de laatste jaren overigens met financiële problemen, ongeveer de helft van het personeel werd ontslagen.  Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen door de Franse Bourrelier Group, eigenaar van 75 Gamma- en Karwei-winkels in Nederland en België. Daarmee is het noodlijdende bedrijf gered van de ondergang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]