MENUMENU

Heritage Six6-collectie van AGU

U heeft de truien waarschijnlijk al op toertochten gezien, en waarschijnlijk heeft u zich ook afgevraagd waar AGU de inspriatie haalt voor deze prachtige truien.

De Six 6-collectie refereert aan 1966, het geboortejaar van AGU. Met de Six 6-collectie viert AGU de klassiekers. De lijn grijpt terug naar tijden dat AGU actief was in het profpeloton. De bekendste en succesvolste ploeg waar AGU bij betrokken was is zonder twijfel de roemruchte Panasonic-ploeg onder leiding van Peter Post. Met grote namen als Eddy Planckaert en Phil Anderson drukte de ploeg nadrukkelijk haar stempel op het internationale wielrennen.

 

Met designelementen van het bekende Panasonic-tenue, de diagonalen, de strepen op de schouder, het kleurgebruik en verschillend gekleurde mouwen slaat de Six 6-collectie een brug naar het verleden. De collectie is ontworpen door de Deense designer Jacob Ørholm die onder andere verantwoordelijk was voor de outfit van Deense baanselectie tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Six 6-collectie wordt volledig geproduceerd in Italië, de bakermat van cycling fashion. Een hoogtepunt in de collectie is het merino shirt dat is vervaardigd van een technische sportswol.

Door de kwaliteiten van polyester en wol te combineren heeft het shirt de vintage uitstraling van een wollen shirt – van oudsher het materiaal voor koersshirts – met de kwaliteiten van een moderne jersey.

In het design van de Six6 PNSC komen dezelfde elementen terug als in het bekende, door AGU gemaakte Panasonic-tenue van destijds.

Met vergelijkbare diagonalen, strepen op de schouder, kleurgebruik en verschillend gekleurde mouwen slaat de Six 6-collectie een brug naar het verleden.

Temperatuur regulatie, UV bescherming en de zachtheid van het materiaal staan garant voor optimale performance en draagcomfort. De shirts zijn bovendien geurloos en sneldrogend. De Six 6-collectie biedt de veeleisende liefhebber een onderscheidend, stijlvolle outfit voor vele uren in het zadel.

 

Bekijk hier de ganse Six6-collectie op AGU.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]