Het bergklassement in de Tour – een voorbeschouwing

Voor sommige renners is de bolletjestrui een doel op zich, anderen gaan zich halverwege de ronde toeleggen op de bollentrui, omdat een degelijk klassement niet meer haalbaar is of omdat de omstandigheden hen in een positie brengen dat eindwinst in het bergklassement plots haalbaar blijkt.

En dan heb je de renners die we elk jaar weer opnieuw een gooi zien doen naar de maillot à pois :

  • Thomas De Gendt

Hij is aan zijn fans verplicht om weer zo veel mogelijk mee te zitten in lange ontsnappingen en op zoek te gaan naar dagzeges.  De Gendt kennende zal hij dit doen vanaf de 10de etappe om in de 1ste Alpenrit tijd de etappe en een aanzienlijke puntenvoorsprong voor de bolletjestrui te pakken.

  • Pierre Rolland

Mogen we weer méér verwahcten van Rolland, na 2 mindere Tour-edities.  De coureur van de Amerikaanse EF Education First-Drapac-ploeg liet zich alvast opmerkin in de Dauphiné.

  • Lilian Calmejane

Een aanvaller pur sang.  Binnen zijn ploeg Direct Energie mag de Fransman vrijuit zijn kans gaan en op zoek gaan naar een ritzege en punten voor de maillot à pois.

  • Rafał Majka

Heeft ervaring met het dragen en (tweemaal) winnen van de bolletjestrui én een sterke klimmer.  DePool durft vaak voor de aanval kiezen

  • Warren Barguil

Barguil verdedigt zijn zijn titel die hij vorig jaar met grote voorsprong won.  De renner van de Fortuneo-Samsic-ploeg heeft natuurlijk niet het sterke Sunweb-blok achter zich, maar zoekt eveneens naar zijn vormpeil van vorig jaar.

  • Vincenzo Nibali

Misschien niet direct een kandidaat voor de eindzege van de Tour, hij zal zich zeker tonen in het gebergte en misschien met als beloning de bergtrui.

  • Primož Roglič

Kan de LottoNL-Jumbo-renner misschien verrassen ? Hij was vorig jaar runner-up en hij won op verbluffende wijze de zeventiende etappe van La Mure naar Serre Chevalier. Vlak voor de Col du Galibier, zo’n veertig kilometer voor de finish, sloeg Roglič een gat met zijn medevluchters en reed een voorsprong bij elkaar van anderhalve minuut. Die gaf hij in de lange afdaling niet meer uit handen. Hij werd hiermee de eerste Sloveen die een Touretappe wist te winnen.

Hetzelfde geldt voor Tom Dumoulin, al is hij minder de explosieve klimmer,  Ook Richie Porte is uiteraard sterk bergop, maar hij zal  in eerste instante de strijd aangaan met Chris Froome voor het eindklassement.  En wat met het trio Quintana – Valverde – Landa, gaan zij onder mekaar de klassementstruien verdelen ?

Volg alvast ons dagelijks bericht over de bolletjestrui op onze facebook-pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]