Tripadvisor wordt een nieuw sociaal media kanaal

Tenminste toch met betrekking tot reizen !

Tripadvisor is al jaren voor reizen, wat Google is voor zoekopdrachten is voor zoekopdrachten op het internet.  Zeer machtig zelfs.  Met maandelijks 456 miljoen bezoekers kan je gerust stellen dat een positieve beoordeling een accommodatie een enorme positieve boost kan geven, evenals negatieve commentaren erg schadelijk kunnen zijn.

En Tripadvisor wil daarin nog een stapje verder gaan  Dat liet CEO en medeoprichter Stephen Kaufer weten in een presentatie in New York.

Relevantie is het codewoord.

Tripadvisor wil vooral de gebruiker die interessante informatie bieden op dat moment dat hij dit zoekt.  En tevens alle reisadvies aanbieden op één plaats, geen gezoek meer op verschillende plaatsen.  Reizigers zullen een persoonlijk profiel kunnen opmaken, waarop men foto’s en video’s van eigen reizen zal kunnen plaatsen, evenals aanbevelingen maken voor andere reizigers. Men zal zijn vrienden, familie of influencers ook kunnen volgen op basis van een tijdslijn, à la Facebook.

Het klinkt alvast veelbelovend en de lancering wordt nog later dit jaar verwacht. Hoe goed het idee ook is, het blijft uiteraard af te wachten hoe succesvol TripAdvisor zal zijn in het overtuigen van zijn  gebruikers of er effectief behoefte bestaat aan nog een ander social media profiel bovenop hun Facebook en Instagram.

 

 

Bron : Forbes.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]