Tour 2019 start in Brussel

Dat de Tour zou starten in Brussel was al enige tijd bekend.  Nu ook in detail : op zaterdag 6 juli opent de Ronde met een relatief vlakke rit die begint en eindigt in Brussel. Onderweg moet het peloton over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg, de 2 kassei-hellingen bekend uit de Ronde van Vlaanderen, een garantie voor spektakel.  Benieuwd of het een rit voor de sprinters wordt of dat er op de verschillende obstakels toch renners zich kunnen onderscheiden.

Ook de tweede rit, een ploegentijdrit, kent Brussel als vertrek- én eindpunt. Net als de enige individuele tijdrit, gaat dit over 27 kilometer in en rond de Belgische  hoofdstad.

De start in Brussel is bedoeld als een eerbetoon aan Eddy Merckx, voor wie het vijftig jaar geleden is dat hij zijn eerste van vijf eindzeges behaalde in de Ronde van Frankrijk.

En nog een mijlpaal die gevierd wordt : de Tour viert het honderdjarig bestaan van de tricot jaune.  Eugène Christophe was in 1919 de eerste die de trui mocht aantrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]