De Tour langs de Middellandse Zee, een vakantie-ideetje ?

FietsenindeAlpen_Gruissan_Idee16 juli 2024 : Week 3 in de Tour de France 2024.  Dit jaar eindigt de Tour de France uitzonderlijk niet in Parijs omwille van de Olympische Spelen, en meteen duikt nu al, 5 dagen vóór het einde, de laatste kans op voor de sprinters.  Sprintplaats van dienst : Nimes in een etappe met start in Gruissan.

Als je even op de kaart kijkt, dan besef je wat een prachtige rit dit is, volledig parallel aan de Middellandse zee.

De Tourkaravaan vertrekt dan, na een rustdag, vanuit  het prachtige kuststadje Gruissan (foto banner), net onder Narbonne.  En om dan nog heel even de kust te volgen tot in Narbonne-Plage en Saint-Pierre-sur-Mer.  Vervolgens buigt de kolonne af richting Béziers en om een grote boog rond Montpellier te maken.  De renners laten dan even de kust aan hun rechterzijde liggen, maar ze is nooit ver weg. De wind zou voor de renners wel eens een rol kunnen spelen. Plages als die van Cap d’Agde, Marseillan, Sète doen wegdromen.  De helicopterbeelden zullen weer fantastisch zijn.

Fietsen-in-de-Alpen_Tour-de-France-2024_arenes-nimes

Nîmes

De aankomst ligt 188.6 km verderop in Nîmes, een stad in de prachtige regio Avignon-Cavaillon-Arles-Nîmes.

Lijkt ons ideaal om een vakantie te plannen in deze prachtige streek én de passage van de Tour mee te maken.  Het blijft toch altijd een belevenis.

Ideaal om in deze kuststreek te verblijven zijn de vele vakantiehuisje, studio’s of appartement die de streek rijk is.  Een aanrader ? Interhome. Onze ervaring met Interhome is zeer goed.  Als eigenaar en als huurder hebben we enkel goede ervaringen.  De accommodatie weerspiegelt steeds wat je verwacht, de prijzen zijn redelijk en de service ter plaatse is perfect.  Een aangenaam onthaal, een perfecte begeleiding en steeds beschikbaar voor vragen of assistentie.

In de week van de passage van de Tour zijn er nog heel wat beschikbare opties, dit hebben we even gecheckt.  En dit aan betaalbare prijzen, voor ieders wat wils. Vooral ook voor gezinnen met kinderen, vaak mét zwembad.

 

Ontdek de vele mogelijkheden

Dus waarom twijfelen ?

Of verkiest u liever een hotel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]