Tour 2020 : een parcours voor klimmers

Het parcours voor de Tour de France 2020 is vandaag bekend gemaakt in Parijs.  De Tour start in Nice op 27 juni en dat merkt je meteen aan het parcours. Het lijkt wel de Ronde van Zuid-(Oost)-Frankrijk.  Meteen al moeten de renners de eerste dagen fors aan het klimmen. Via de Pyreneeën gaat het dan naar de westkust en vervolgens naar de Alpen, waar in een klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles de laatste klimkilometers liggen en meteen ook de apotheose van de Tour.

Geen Tourmalet, Aubisque, Alpe d’Huez, Galibier of Mont Ventoux in deze Tour-editie, maar dit betekent alvast niet minder klimkilometers.  De koninginnenrit lijkt de 17de etappe van Grenoble naar de top van de Col de la Loze, een aankomst op 2304 meter hoogte, het dak van de Tour van 2020.

Deze Tour lijkt niet ‘gemaakt’ voor punchers zoals Alaphilippe of Dumoulin, maar meer voor de klimmers als Pinot, Roglic, Bernal en Froome. Al moeten we natuurlijk afwachten of deze laatste zijn vormpeil terug kan halen.

De Tour start dus een week vroeger dan normaal en dat heeft alles te maken met de start van de Olympische Spelen eind juli in Tokio.

 

 

Enkele cijfers :

   • 107de editie
   • 3.470 km
   • 1 klimtijdrit over 36 km, naar Planche des Belles Filles in voorlaatste etappe
   • geen ploegentijdrit
   • 8 bergetappes met drie aankomsten bergop
   • 29 cols van tweede, eerste of buiten categorie
   • 3 ‘geaccidenteerde’ ritten
   • 9 vlakke ritten
   • slechts één etappe van 200 kilometer

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

corona

Corona-virus – Update

  In overleg met de Franse lokale overheden hebben Sportinez & Golazo sports beslist dat de 10de (verjaardag)editie van Climbing for Life Valloire-Galibier, gepland van 18 tot 20 juni 2020, verplaatst zal worden naar 17-19 juni 2021.  Ook in 2021 zal Climbing For Life – Galibier in het teken staan van diabetes.  1/04/2020   De […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]