Mathieu Van der Poel, mede-eigenaar bij 4Gold

Tijdens de ploegpresentatie van het Alpecin-Fenix-wielerteam kwam een opmerkelijk feit naar boven.

De ploeg zou gaan samenwerken met 4Gold, een producent van voedingssupplementen.  Op zich niet uitzonderlijk dat een wielerploeg een samenwerking aangaat met de producent van voedingssupplementen.  Zijnde het niet dat Mathieu Van der Poel, mede-eigenaar bij 4Gold, voortaan met voedingssupplementen van eigen makelij zal gaan rondrijden op de fiets.

4Gold is een Belgische start-up die vol inzet op de optimalisatie van sportprestaties via sportvoeding en wetenschap. Het startpunt hierbij is om je lichaam eerst beter te leren kennen door middel van een DNA-analyse. Ieder persoon en dus elke atleet, heeft immers een uniek DNA en reageert daardoor anders op bepaalde voeding en supplementen. Individueel voedingsadvies is dus de ultieme ambitie bij 4Gold.

De DNA-analyse kan eenvoudig door met speekseltest. Met behulp van een wattenstaafje capteer je speeksel op de wang. Dit monster wordt naar een genetisch laboratorium van een lokale universiteit gestuurd. Het lab doet de DNA-extractie en hun geno-typeringsmachines bezorgen 4Gold rauwe genetische data. Vervolgens vertaalt een algoritme jouw genetische data in een persoonlijk rapport. Het algoritme is gebaseerd op een enorme hoeveelheid wetenschappelijke literatuur en aangevuld met de ervaring van het team van wetenschappers.

Genetische variaties in bijna elk gen bepalen waarom elke persoon uniek is. Om deze reden is de ene persoon beter in krachtsporten en de andere in duursporten. Je genetische variaties bepalen ook of je snel of langzaam herstelt van een inspanning. “Personalisatie van voedings- en suppletiestrategie is daarom een slimme strategie om de prestaties te verbeteren”, aldus 4Gold ceo Brent Luyckx.

Mathieu Van der Poel is er sterk van overtuigd dat de wetenschappelijke aanpak het team zal helpen om hun doelen te realiseren.

Bron : hln.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]