Een boeiend voorjaar, vol klassiekers

Aftellen is het voor menig wielerfanaat naar 29 februari, een schrikkeldag, want dan is de Omloop Het Nieuwsblad, de traditionele seizoensopener van het voorjaar.  Alle ‘klassieke’ renners zullen opdraven voor de kasseiwegen en de Berendries, de Leberg, de Molenberg, de Bosberg en uiteraard de Muur van Geraardsbergen. Sommige van de renners maken er een tweeluik van met Kuurne-Brussel-Kuurne de dag erop.

De wielerkaravaan verhuist wel weer naar de zon. Met de wielerkoers Strade Bianche op zaterdag 7 maart als eerste afspraak.  Wat heeft deze koers aan belangstelling gewonnen en wat heeft het  een rage aan gravelkoersen, of koersen op onverharde wegen, mogelijk gemaakt.

Na de Strade Bianche staat de met de meerdaagse rittenkoers Parijs-Nice de traditionele Koers naar de Zon op het programma. Gelijktijdig wordt Tirreno-Adriatico verreden.

Op 21 maart is het dan eindelijk tijd voor Milaan San Remo, samen met de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix, één van de belangrijkste voorjaarsklassiekers. Uiteraard kijken we in de Lage Landen men vooral weer uit naar de ‘Ronde’ en Parijs-Roubaix.

De Ardennen-klassiekers sluiten de voorjaarsperiode af, al gaan hier weer heel ander types van renners van start, eerder de ronde-renners wagen hier hun kans.

Méér lezen over de geschiedenis van Onze Vlaamse Koersen ?

 

FEBRUARI

   • 29/02: Omloop Het Nieuwsblad

MAART

   • 01/03: Kuurne-Brussel-Kuurne
   • 07/03: Strade Bianchi
   • 08-15/03: Parijs-Nice
   • 11-17/03: Tirenno-Adriatico
   • 18/03: Nokere Koerse
   • 20/03: Bredene Koksijde Classic
   • 21/03: Milaan-San Remo
   • 23-29/03: Ronde van Catalonië
   • 25/03: Driedaagse Brugge-De Panne
   • 27/03: E3 BinckBank Classic
   • 29/03: Gent Wevelgem

APRIL

   • 01/04: Dwars door Vlaanderen
   • 05/04: Ronde van Vlaanderen
   • 06-11/04: Ronde van Baskenland
   • 08/04: Scheldeprijs
   • 12/04: Parijs-Roubaix
   • 15/04: Brabantse Pijl
   • 19/04: Amstel Gold Race
   • 20-24/04: Tour des Alpes
   • 22/04: Waalse Pijl
   • 26/04: Luik-Bastenaken-Luik
   • 28/04-03/05: Ronde van Romandië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

corona

Corona-virus – Update

  In overleg met de Franse lokale overheden hebben Sportinez & Golazo sports beslist dat de 10de (verjaardag)editie van Climbing for Life Valloire-Galibier, gepland van 18 tot 20 juni 2020, verplaatst zal worden naar 17-19 juni 2021.  Ook in 2021 zal Climbing For Life – Galibier in het teken staan van diabetes.  1/04/2020   De […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]