Tour de France 2020 – 3 bijzondere dagen in Isère

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar zet de Tour de France  het departement Isère extra in the picture. Een mooi eerbetoon aan de vele fietsroutes die het veelzijdig en variërend landschap doorkruisen. Het department Isère is dan ook zeer tevreden dat de Tour toch zal kunnen doorgaan.

De Tourkaravaan zal 3 dagen in Isère vertoeven :

  • 14 september voor de rustetappe,
  • 15 september voor een 100% Isère-etappe van 164 km tussen La-Tour-du-Pin, voor het eerst vertrekstad tot Villard- de-Lans,
  • 16 september vertrek vanuit Grenoble richting Méribel (Savoie)

 

 

De 100% Isère-etappe steekt de Chartreuse over via de Col de Porte (één van de eerste passen die de Tour passeerde, in 1927). Vervolgens duiken de renners richting Grenoble voordat ze de Côte de Revel in het Belledonne-massief aanvallen en de Vercors bereiken via de Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte, een potentiële springplank voor de aanvallers. De finish ligt in Villard-de-Lans op een hoogte van 1023 meter, na een laatste klim van 2,5 km aan 6,8%. Het resort heeft de tour al 12 keer georganiseerd: 6 keer als vertrekstad en 6 keer als aankomststad.

Op 16 september is Grenoble de startplaats voor een etappe van 168 km die eindigt op de Col de la Lauze in Méribel (Savoie). Het wordt een geweldige intrede tot de Alpen in Grenoble, een historische fietsstad, gekend ook van het Critérium du Dauphiné en van de Tour de France, en de fietsbestemming bij uitstek met zijn 350 kilometer aan fietsroutes.

 

 

Het wordt alvast een Tour met een ietwat ander karakter, gekenmerkt door uitzonderlijke gezondheidsmaatregelen :

  • Het verplicht dragen van een masker.
  • Afhankelijk van de gezondheidssituatie zullen de hygiënevoorschriften gelden die op het moment van toepassing zijn.
  • Er zal geen vertrekdorp of aankomstdorp zijn.
  • Geen proeverij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Fred Rompelberg_Fietsvakantie in de Alpen

Fred Rompelberg Bicycle Holidays nu ook in de Franse Alpen

Langzaam maar zeker gaan de grenzen open en kunnen we weer opnieuw beginnen dromen. Reizen binnen Europa – Update Fred Rompelberg Bicycle Holidays heeft de laatste maanden niet stilgezeten en heeft zijn succesvolle formule vanuit Mallorca gekopieerd naar de Franse Alpen. met het gekende recept … Een onvergetelijke fietsvakantie in het hooggebergte van de Franse […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]