Tussenstop in Vienne, één van de verborgen omwegen van de ViaRhôna op de fiets

Deze begeleide tour door het Vienne Condrieu-gebied is vooral opgezet voor de rondtrekkende fietsers op de ViaRhôna.  De lokale gidsen onthullen enkele bijzondere plekjes langs dit fietspad.

VIA-RHONA-Partie IsèreDe ViaRhôna-route is geschikt voor zowel gezinnen als ervaren fietsers, met talloze mogelijkheden voor dagtrips of langere fietstochten. Ze loopt langs de oevers van de Rhône.  Net daarom is de route ideaal om het landschap van de streek te ontdekken, net als de steden en dorpen, wijngaarden en gastronomie.

De fietsroute is ruim 815 km lang en loopt van Genève tot de Middellandse Zee, afwisselend tussen veilige groene wegen en routes langs de Rhône. In Isère volgt het ViaRhôna-pad over meer dan 90 km de Rhöne, een rivier rijk zijn aan geschiedenis en erfgoed.

In de Isère werden er ook een aantal etappes uitgestippeld op de ViaRhôna :

  • Van Groslée (Ain) tot La Balme-les-Grottes: 52 km op kleine weggetjes / gemiddeld niveau   Bekijk het parcours.
  • Van La Balme-les-Grottes tot Jons: 36 km op kleine weggetjes / gemiddeld niveau   Bekijk het parcours.
  • Van Saint-Romain-en-Gal / Vienne naar Sablons: 33 km voornamelijk over ‘Voies Vertes’ / gezinsniveau   Bekijk het parcours.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]