Kies in de Isère voor een fietsvriendelijke accommodatie

 

Isère is een ideale regio voor fietsers en mountainbikers. In Isère liggen tal van mountainbikeroutes maar ook de tourfietser vindt hier goede mogelijkheden. Wielrenners vinden in deze uitdagende omgeving heel wat afwisseling. Door de opkomst van de e-bike, een fiets met elektrische trapondersteuning, wordt fietsen in Isère bovendien voor iedereen mogelijk.

Jaarlijks wordt er € 2,5 miljoen € geïnvesteerd in fietsmogelijkheden, telkens wordt uitgebreid of vernieuwd.  Isère is en blijft dé fietsregio van Europa.

Om het de fietser makkelijker te maken om de gepaste, fietsvriendelijke accommodatie uit te kiezen, heeft men een aantal labels uitgewerkt.  Deze duiden de fietsvriendelijkheid van een accommodatie of van een dienstverlener aan.

 


 

AccueilVelo“Accueil Vélo” is een nationaal merk in Frankrijk dat professionals onderscheidt (toerisme, accommodatie, fietsverhuur of reparateurs, restaurants, toeristische attracties, enz.) die zich inzetten voor het bieden van hoogwaardige ontvangst en diensten op maat van de behoeften van fietstoeristen langs fietsroutes.

Geschikt voor fietsers: veilige fietsenstalling, reparatieset, (praktische informatie, advies sportmenu,bagagevervoer, fietsroutes etc.).

 

Ontdek hier een overzicht van de accommodaties met een Accueil Vélo label in de Isère

 


 

OiAccueil Cycle Oisanssans is natuurlijk van nature goed bedeeld en heeft alle troeven in handen voor een onvergetelijk fietsverblijf.  Met het logo ‘Accueil Cycle Oisans’ wil de dienst toerisme van de regio rond Bourg d’Oisans de echte fietsverblijven voor de fietser selecteren.  Hiermee willen ze aantonen dat ze goed begrepen hebben wat er belangrijk is voor de fietser en welk verblijf dit kan bieden.

1, 2 of 3 fietsen ? Het label maakt een onderscheid op drie niveau’s.  Vanaf een minimale service, zoals een gesloten ruimte en een fietsatelier, tot een service compleet met maaltijden, bijstand van een voertuig, zal elk type fietser zijn geluk kunnen vinden.  De accommodaties van Oisans hebben enthousiast gereageerd en nemen talrijk deel aan dit initiatief om de kwaliteit van de dienstverlening en fietsvriendelijkheid in Oisans te verhogen.

Ontdek hier de accommodaties met een Accueil Cyclo Oisans label

 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]