“Vélo & Fromages” label , met de fiets op culinaire ontdekkingstocht

Het koppelen van fietsen aan het ontdekken van lokale kazen : dat is de bedoeling van dit label.  Dit culinair staaltje kan alleen maar in Frankrijk, maar het heeft wel iets.

Isère is één van de 45 Franse departementen met het label “Vélo & Fromages”.  Dit label, gecreëerd op initiatief van de Assemblée des Départements de France, de melkindustrie en de toeristische diensten, creëert sinds 2019 routes die fietstoerisme combineren met het ontdekken van lokale kazen.

In Isère zijn er in 2020 2 routes ontwikkeld met het label “Vélo & Fromages” :

 

 

 

Langs deze bestaande fietsroutes kan men boerderijen, kaasproducties en rijpingskelders bezoeken.  Een uitstekende manier voor kaasliefhebbers om om de knowhow van gepassioneerde vakmensen en de diversiteit van het culinaire erfgoed te ontdekken.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]