Eerste UCI Cycling Esports WK in Watopia

9 december 2020 is het zover, het eerste WK voor elite bij de mannen en vrouwen volledig op Zwift.

UCI-voorzitter David Lappartient hebben eind 2020 een nieuw UCI WK om naar uit te kijken. “Virtuele races waren enorm populair in de periode dat de wedstrijden stopten en Ik geloof echt in het potentieel van esports om onze sport te laten groeien. Dit is een historisch moment.”, aldus de UCI-baas.

De UCI Cycling Esports World Championships 2020 zullen volledig plaatsvinden in ‘s werelds grootste virtuele fietsbestemming, Watopia. De races voor zowel dames als heren vinden plaats op identieke parcours, over gelijke afstanden.  Voor de winnaars is er een nieuw ontworpen regenboogtrui die natuurlijk virtueel wordt uitgereikt. De winnaars ontvangen ook fysieke truien die ze het volgende jaar kunnen dragen in e-sports-competities.

Zwift lijkt het vertrouwen gewonnen te hebben van de UCI, en daar is Eric Min, CEO en medeoprichter, natuurlijk zeer tevreden over. “We kijken ernaar uit om dit neer te zetten als een nieuwe discipline van de sport – niet een om hiaten te dichten, maar een die echt complementair is aan andere disciplines, of dat nu op de weg, cyclocross of mountainbike is. Er is een enorme kans om de sport te laten groeien met esports en ik ben er trots op dat we samen met de UCI voorop kunnen lopen.”   Het parcours ligt op het virtuele Watopia, een combinatie van heuvel en vlakke stukken.

UCI verstuurde automatische uitnodigingen naar 20 nationale federaties, zelfs kunnen ze nog extra wildcards aan individuele renners toekennen.

 

Gekende details

  • Afstand : +/- 50 km
  • Aantal hoogtemeters : 485 m
  • +/- 100 deelnemers

 

Deelnemers Heren

  • België : Victor Campenaerts, Eli Iserbyt, Harm Vanhoucke, Thomas De Gendt
  • Nederland : nog niet gekend

 

Deelnemers Vrouwen

  • België : Mieke Dockx
  • Nederland : nog niet gekend

 

Uitzending

De wedstrijd zal te volgen zijn op het youtube kanaal van Zwift maar ook op een aantal andere kanalen zal de wedstrijd live worden uitgezonden.

Onder deze partners bevinden zich Eurosport en GCN. Beiden hebben een app met een abonnement om wielerwedstrijden te volgen. Of de wedstrijd op het gewone kanaal van Eurosport te volgen is, is nu nog niet duidelijk.

 

Ontdek hier de betere smart-trainers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]