Direct Drive fietstrainers, een complete fietservaring

Natuurlijk fiets je het liefste buiten, maar de beste fietstrainer geeft je in ieder geval de mogelijkheid je training binnen voort te zetten, je hoeft absoluut geen training over te slaan.

Wil jij realistisch remmen, een hoge weerstand, een stijgingspercentage en interactieve trainingen? Dan is de direct drive fietstrainer een betere keuze dan de wheel-on types. Deze is duurder maar geeft je zeker een completere fietservaring.

Voor je je fiets op een direct drive fietstrainer zet, zul je het achterwiel moeten losmaken. Daarna bevestig je je fiets op de fietstrainer, direct op het vliegwiel. Hiermee kun je profiteren van een grotere weerstand dan bij een wheel-on trainer. Het remmen voelt realistischer aan. Dit type van virtuele fietstrainer gebruikt stroom, maar is dan ook te verbinden met je smartphone of tablet, zodat je gebruik kunt maken van interactieve trainingen.

De direct drive fietstrainer heeft de volgende voor- en nadelen :

  • Meer weerstand, dus zwaardere trainingen mogelijk
  • Realistischer fietservaring
  • Geen geluidsoverlast
  • Geen last van een slippend achterwiel
  • Iets duurder
  • Neemt meer ruimte in

 

Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje :

 

T2875_NEO_2T

Tacx Neo 2T Direct Drive

Wahoo Kickr V5

Wahoo Kickr V5

wahoo-kickr-core-2

Wahoo-kickr-core-2

 

 

 

 

 

 

 

Momenteel is de vraag naar fietstrainers groter dan het aanbod.  Verschillende producenten kampen met een leveringsprobleem.

Snel erbij zijn, is dus de boodschap !

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]