Verwacht én verrassend nieuws van bij Team Jumbo-Visma

Het was er even op wachten, maar het is nu definitief ; Wout van Aert blijft ook na 2021 voor Jumbo-Visma koersen.

De Belgische kopman heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract bij de Nederlandse WorldTour-ploeg. Wout is gelukkig bij Jumbo-Visma en tekent bij tot eind 2024. ‘Wout is één van de grote namen, één van de grote sterren van het wielrennen, en huidige nummer 3 van de wereld, stelt teammanager Richard Plugge.  Zijn oude contract liep eind dit jaar af, maar ook voor het team was het belangrijk  Van Aert te kunnen houden.

Het verrassende nieuws komt van Tom Dumoulin, die beslist heeft tijdelijk te stoppen met wielrennen.

Tom heeft ondertussen het trainingskamp van Team Jumbo-Visma verlaten om na te kunnen gaan denken over zijn wielertoekomst.   “Ik heb gisteren het besluit genomen. En de ploeg steunt me daarin en het voelt echt goed. Het is echt alsof er een rugzak van honderd kilo van mijn schouders is gegaan. Ik werd meteen helemaal vrolijk wakker. Het voelt gewoon zo goed dat ik eindelijk het besluit heb genomen van: ik ga echt even de tijd nemen voor mezelf. Dat zegt genoeg”, aldus nog Dumoulin in een interview.

Toch wel een harde noot om te kraken voor het team, al brengt een ongelukkige of ongemotiveerde renner weinig bij aan de ploeg.  Bewondering toch voor Tom, die deze keuze durft te maken en knap van het team om hem hierin te ondersteunen.  Hopelijk komt hij snel terug met volle ‘goesting’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]