Respect voor de organisatoren in het veldrijden

Het veldritseizoen zit er bijna op, nog 2 weekends.  De wegrenners zijn ondertussen ook al actief en is het ondertussen aftellen naar de eerste klassiekers.

Het was een spannend seizoen.   Een seizoen in tweedelen bij de mannen : datgene mét de tandem Van de Poel / Van Aert, die bij deelname steevast onder elkaar vochten voor de overwinning, én het gedeelte van het seizoen zonder die twee klasbakken.  Bij de vrouwen was elke wedstrijd een boeiend spektakel tussen de vele Nederlandse talenten.

Wij hebben vooral bewondering voor de organisatoren, die er alles aan gedaan hebben om hun cross te laten doorgaan.  Niet alleen moesten zij denken aan de veiligheid, er vielen ook heel wat inkomsten weg.  ‘Geen publiek toegelaten’ betekent immers geen inkomsten van inkomtickets, geen vip-inkomsten, geen catering, minder sponsoring, …  Maar het vooruitzicht op een financiële kater heeft hen niet afgeschrikt.  Ook de vele vrijwilligers stonden weer paraat.  Respect !

Wij, de wielerliefhebbers, waren heel gelukkig met de uitzendingen op TV zodat we toch het verloop van de wedstrijd op de voet hebben kunnen volgen. Het zorgde elk weekend voor enkele lichtpuntjes.

Uiteraard ook respect en begrip voor de organisatoren die beslisten hun cross niet te laten doorgaan.  Als je door de strenge coronamaatregelen de gezondheid en de veiligheid van inwoners, medewerkers, renners en hun entourage niet kunt garanderen, zijn er weinig opties.

In het 2021-2022 seizoen rekenen de organisaties er alvast op eindelijk opnieuw met veel publiek te kunnen organiseren.  Wij pleiten alvast ook om nieuwe kansen, mét de terugkeer van de trouwe supporters én met een bijvoorbeeld een herkansing mét publiek voor het WK in Oostende binnen enkele jaren. De gesprekken daarrond zouden al gestart zijn met de UCI, met steun van de Belgische Wielerbond.

Met zijn allen naar het veldrijden volgend seizoen ! Zij verdienen onze steun.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]