‘Een betere fietsverpakking voor een gezondere planeet’ , een Trek-missie

Wat Trek doet aan de enorme berg fietsverpakkingsafval.

Trek VerpakkingenFietsverpakkingen leveren veel afval op. Fietsen verschepen over lange afstanden en ervoor zorgen dat ze heelhuids en onbeschadigd aankomen, vergt veel planning vooraf, en betekent helaas ook veel afval.

Hoe minder een fiets in de doos kan bewegen, des te beter de staat waarin hij in de winkel arriveert. Om te voorkomen dat een fiets los in de doos rondslingert, zijn er tal van verschillende plastic verpakkingsitems nodig: bindstrips, bubbelplastic, cassettebeschermers en diverse andere onderdelen. Als je het aantal kleine onderdelen vermenigvuldigt met het aantal fietsen dat jaarlijks door de fietsindustrie verscheept wordt, dan telt dat enorm op.

Het is de missie van Trek om de voetafdruk die hierdoor ontstaat onder de aandacht te brengen. Dat doen ze via een breed pakket aan duurzaamheidsinitiatieven, van de interne overstap naar groene energie tot langdurige samenwerking met milieuvriendelijke recyclingbedrijven die Bontrager-producten maken van plastic afval.

Achter de schermen zijn ze al jaren bezig om het gebruik van niet-recyclebare verpakkingsmaterialen te verminderen. Ondertussen zijn ze heel dichtbij waar we willen zijn en er ligt een plan klaar om het einddoel te bereiken.

 

Trek VerpakkingIn mei 2020 dit jaar is men bij Trek begonnen de meest populaire fiets op te sturen in een geheel vernieuwde verpakking, met nog slechts 12 niet-recyclebare onderdelen erin, in plaats van 22.

Alleen dat al leverde een besparing op van 23.000 kg aan plastic afval. In 2021 zal de Trek-fietsverpakking geheel plastic-vrij zijn, op twee kleine items na.

Een mooi initiatief !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

IsèreZomer2021_Win

Win een topverblijf in de Oisans ! Waag nu uw kans !

We hebben er lang naar uitgekeken, gelukkig zijn er versoepelingen en kunnen we opnieuw gaan reizen. Eindelijk kunnen we onze ‘bucket-list’ van fiets-challenges weer bovenhalen en beginnen plannen. Een zetje nodig ?  Hier heb je er ééntje richting de Franse Alpen … Wat kan u winnen ? Een gratis verblijf in Auberge La Douce Montagne […]

Koersplaat – uw trofee aan de muur

Een fietser is ijdel, of hij/zij het nu erkent of niet.  Wielrenners worden zelfs beschouwd als de meest ijdele sporters die er bestaan. De fiets is zijn/haar baby.  Niet alleen moet dit het perfecte model, liefst van een topmerk, zijn en moet men ermee gezien kunnen worden.  De fiets lijkt de sociale status wel te […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]